SEO optimering

SEO optimering

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering på dansk), og dermed er SEO optimering egentlig dobbeltkonfekt – for o’et i SEO står jo for Optimization, hvilket er det engelske ord for optimering. Når vi siger SEO optimering, så siger vi egentlig Søgemaskine Optimering optimering – vi burde faktisk bare bruge SEO som udsagnsord og navneord, ligesom vi gør med Google. Vi kan tale om giganten “Google”, men vi bruger det også som udsagnsord (at “Google” noget). Så vi burde også sige, at vi lige skal SEO en hjemmeside – i stedet for at sige, at vi skal SEO optimere hjemmesiden.

SEO optimering – vi ved hvad der virker… for Google har selv fortalt os det!

Når det handler om SEO optimering, så er der tre faktorer, der tæller … Desværre er der bare rigtig mange SEO bureauer, der kun taler om de to første. Det er lidt en skam, for det er den tredje faktor, der er den klart mest betydningsfulde for din placering.

Hvis du ønsker at komme til tops på Google, så har Google faktisk selv fortalt, hvordan man skal gøre. Efter vores mening en det en rigtig god idé at bruge Googles egen guideline til dette.

Det kan koges ned til tre faktorer. Så lad os starte med at beskrive hver SEO faktor og derefter fortælle, hvordan vi kan hjælpe dig:

1. On-page optimering

Det at lave “on-page” optimeringer er første del af SEO og betyder, at vi retter alle de tekniske fejl, der kan være på selve hjemmesiden. På den enkelte artikel kigger vi igennem, om alle de tekniske faktorer er overholdt og optimeret, som Google gerne vil have dem. Det er faktorer som load-hastighed, billedstørrelse, kodeoptimering og meta-informationer. Når din side er blevet rettet til, behøver du ikke vedligeholde det. Det vil simplethen sige, at dette punkt er en engangsudgift – hvorefter din hjemmeside er korrekt on-page SEO optimeret.

2. Off-page optimering

Dette er egentlig et avanceret ord for “links”. Det vil simpelthen sige, at vi her kigger på hvilke links, der peger ind på din side, samt kvaliteten af de links og relevansen af dem. Det, der er for få, der tænker over er, at mange links i virkeligheden skader dig i stedet for at hjælpe. Det kan være, hvis links er af en dårlig kvalitet eller ikke er relevante.

Vi sørger for, at du får en korrekt linkprofil – med de rigtige links, der er relevante – og får fortalt Google, hvilke links til din side du ikke vil tage ansvar for. Det, at gennemgå dine indgående links, er en vigtig del af SEO optimering. Her forklarer Matt Cutts (chef for Google Search) om dette.

3. Intentionsmålrettet kvalitet

Nu kommer vi så til den absolut vigtigste SEO faktor, som næsten alle overser – for Google kigger altid på kvaliteten af dit indhold. Nærmere bestemt dine besøgendes mening om det. Det gør de ved at kigge på søgerens intention. Altså hvad er det søgeren er ude efter?

Sagen er nemlig, at Google måler på de folk, der klikker sig ind til dig – og hvor lang tid de bliver der. Hvis en person klikker på et link fra Google ind til dig – og derefter klikker sig væk i løbet af kun tre sekunder – så er det en klar indikation på, at søgeren ikke fandt, hvad man ønskede. Hvis en søger ikke klikker sig videre på din side, så er det også en indikation på, at du ikke opfyldte deres ønske.

VIGTIGT: Du kan lave den teknisk bedste SEO optimering – men hvis du alligevel klarer dig dårligere end gennemsnittet gør på den samme position, så ryger du ned igen.

Hvordan vi SEO optimerer

Hvis du sørger for at have en god kvalitet af dit indhold, og det rammer den intention som søgeren har, så vil Google gøre alt hvad de kan, for at din side skal komme til tops i søgeresultaterne. Fordi Google ønsker at give deres brugere lige præcis det, de søger efter.

SEO 1

Søgeordsrapport

Vi laver en komplet rapport over hvilke ord, der bliver søgt efter og hvor mange gange.

SEO 2

Prioriteret rækkefølge

Vi vælger nu sammen med dig de ord, hvor du får de bedste resultater hurtigst muligt.

SEO 3

Artikelskrivning

Nu laver vi artikler, der giver søgerne lige hvad de vil have – ud fra de søgninger du har valgt.

SEO 4

Optimering

Vi optimerer nu siden komplet efter Googles guidelines, så den er helt klar.

SEO 5

Link building

Til sidst sørger vi for, at der er relevante sider, der linker til dig, så din position styrkes.

SEO 6

Månedlig rapportering

Vi laver en komplet oversigt til dig over månedens forbedringer og resultater.

Lad os klare det hele for dig!

Hvis du gerne vil have topplaceringerne på Google, er SEO vigtigt. På grund af god kvalitet, målretning efter søgerens intention og optimeret efter Googles retningslinjer, kan vi lave optimering for dig: